Čitanje knjiga u ePub formatu

Knjigu u ePub formatu možete preuzeti i čitati na čitaču e-knjiga, osobnom računalu, tabletnom računalu ili pametnom telefonu, na kojemu je instalirana aplikacija za čitanje e-knjiga u ePub formatu. Naravno, čitači e-knjiga imaju već predinstaliranu aplikaciju za čitanje, dok će na ostalim uređajima takvu aplikaciju morati instalirati sam korisnik.

Aplikacije preporučene i provjerene za čitanje e-knjiga s ovog web-mjesta detaljnije su navedene uz opis pojedine knjige.

E-knjige opisane na ovom web-mjestu su stručne knjige kodirane prema ePub2 ili ePub3 pravilima, koje osim teksta sadrže i niz tablica i grafičkih prikaza. Grafički prikazi kodirani su primjenom rasterskih (jpg, png) i vektorskih formata (svg). Ako čitatelj preferira aplikaciju izvan ovdje prethodno spomenutih, treba provjeriti koliko ona uspješno obrađuje tablice i grafičke prikaze odnosno koliko dobro ispisuje spomenute formate zapisa. Nažalost, mnoge aplikacije nisu dovoljno vješte u prikazu grafičkih elemenata, osobito na uređajima s manjim ekranima s manjim rezolucijama. Jedini način provjere koliko je aplikacija u tome "dobra" jest provjera na prikazu tablica i grafičkih prikaza.

Općenito, knjigama zapisanim u ePub formatu možete pristupiti ovako:

Primjer kupnje, preuzimanja i čitanja u sustavu Android:

(19.1.2024.)